U 2020. GODINI PODIJELJENO 82.000 KG POMOĆI

U 2020. godini našem Caritasu za pomoć se obratilo 509 obitelji sa 1.224 člana te im je pomognuto 2.810 puta jednom ili u više navrata i to sa 2.509 obiteljska paketa hrane i higijene ukupno oko 82.000 kg u vrijednosti od oko 890.000,00 kn (493 obitelji sa 1.112 člana), te novoj i rabljenoj odjeći i obući, kupovinom lijekova, pripomoći u putnim troškovima za odlazak na liječničke preglede, drvima za ogrjev i drugom karitativnom pomoći.

Od toga je 47 obitelji s 5 i više članova ili 267 člana i 462 obitelj s manje od 5 članova ili 957 člana. Pomoć je dobilo 35 obitelji samohranih roditelja i 142 obitelji koje imaju invalidnog ili bolesnog člana.

U Caritasovoj pučkoj kuhinji u 2020. godini skuhano je i podijeljeno 32.531 topla obroka od kojih je 16.881 podijeljeno u pučkoj kuhinji, a 15.650 je dostavljeno na kućne adrese u Golubiću, Vrniku, Žagroviću i Kninu (svaki dan djelatnici Caritasa pređu oko 50 km) onima koji zbog starosti, bolesti ili udaljenosti sami ne mogu po njega doći u pučku kuhinju.
U suradnji s Caritasom biskupije Šibenik od 5. mjeseca 2011. imamo kumstva “5 za 1” tako da sada iz Knina i Kistanja kumstvo prima 5 obitelji.
Spread the love